Skip to content

Eikefjord sitt A-lag reiste i dag til Førde for å spele mot Anga 2 i 5. runde av årets 6. divisjon. Det var eit kruttsterkt mannskap som sat seg i den oransje bussen på veg mot byen lengst inne i Førdefjorden.

Eikefjord best i gong

Eikefjord opna den første omgangen veldig bra. Få touch, mykje bevegelse og mange trekk innad i laget var det eikefjordingane kunne vise dei drøyt 100 tilskodarane som hadde tatt turen til det vakre anlegget midt i Førde by. Eikefjord fekk uttelling ganske tidleg etter ein lekker ball i bakrom frå Torbjørn Endestad, som Jakob Guddal Hansen sat inn bak ein sjanselaus Anga-keeper. Dette var det einaste målet som kom då dommar Mossestad blåste av halvvegs.

Hansen dobla leiinga

Like etter pause, dobla dei oransje leiinga, då Espen Øren slår ein nydeleg ball i bakrom til Guddal Hansen, som på lekkert vis lobba inn 2-0 til bortelaget.

To raske Angascoringar

Anga skapte lite gjennom heile kampen, men i løpet av nokre få minutt midtvegs i den andre omgangen, scorar Anga to mål. Det eine etter at Eikefjorden glepp markering etter ein cornar, og det andre etter eit innlegg som Anga til slutt får krangla i mål. 2-2 og like langt.

Tvilsom annulering

Eikefjord var det førande laget i andre omgang og rulla opp angrep på angrep utan å få utteljing. Etter drøyt 85 minutt spelt får Eikefjord frispark rett utanfor 16-meteren. Forsvarssjef Erling Austreim stiller seg opp og hamrar laus mot målet til Anga. Ballen treff etter litt om og men Guddal Hansen som brystar den ut til spisskollega Thomas Øren. Han set ballen i mål og Eikefjordspelarane jublar for det dei trur er seiersmålet. Men ein mann i svart vil det annleis, og løftar armen for offside. Protestane frå Eikefjordspelarane var store. Så store at spelande trenar Håvard Mjølkeråen pådrog seg to kjappe gule, som i fotballverdenen betyr marsjordre.

Sjølv med 10 mann er Eikefjord nærast sigersmålet i sluttminutta, men kampen endar 2-2. Mykje positivt å ta med seg etter denne kampen. Første omgang er nok årsbeste frå tangotrøyene! Neste kamp er førstkommande fredag, heime mot Askvoll/Holmedal. Kampstart er 19.00 i Kvalvikdalen. Vel møtt!