Skip to content

Eikefjord vann lokalderbyet mot Tempo i kystbyen fredagskveld. Etter ei tam opning på kampen, vakna dei oransje til liv i andre omgang, og tok med seg ein fullt fortjent 5-2-siger heim att til Eikefjorden.

Laga like langt halvvegs

Kampens første mål kom midtvegs i den første omgangen. Joakim Barlund slår ein strøken ball langs bakken i bakrommet til Jakob Guddal(bilete), som finn Thomas Øren inn i femmeteren. 1-0 til bortelaget. Like etter får Tempo uttelling etter høgt press, og Marcus Tonheim i Eikefjordmålet må sjå at ballen går i nota bak han. 1-1 og like langt halvvegs i kampen.

Klasseforskjell i andre omgang

Trass i at Eikefjord skapte fleire gode moglegheiter og var det beste laget i første omgang, sat ein med ein følelse av at dei oransjekledde hadde meir å gå på. I andre omgang viser A-laget kva som bur i dei…

Omgangen er ikkje mange minuttar gammal, før ein dødball frå Erling Austreim skapar kaos i boksen til Tempo. Thomas Øren får krangla inn si andre scoring for dagen, og sender Eikefjorden tilbake i leiinga. Denne leiinga auka til 3-1 berre få minuttar seinare, då Øyvind Sørbø finn ein aktiv Jakob Guddal Hansen i bakrom, som aleine gjennom, bankar ballen i nettet.

Tempo skapte spenning i kampen då dei reduserte til 2-3 på straffe i det 60. speleminutt. Tidlegare Eikefjordspelar Buba Kamaso blei felt av Thomas Øren inni sekstenmeteren. Denne spenninga blei kortvarig, i det Petter Langeland spelar Jakob Guddal Hansen på «blank goall». Ei fantastisk avslutning i lengste hjørnet sørga for at Eikefjord gjekk opp til 4-2. Marius Kjellevold scorte Eikefjord sitt siste mål for kvelden, og fastsat sluttresultatet til 5-2.