Eit skadeskutt Eikefjordlag reiste søndag til Våge Stadion i Fure, for å kjempe om sesongens første poeng. Fure var det sterkaste laget i ei tett batalje, som endte med 6-4-siger til dei blåkledde frå Dalsfjorden.

Reise til bortekamp

Vanlegvis når Eikefjord sitt A-lag reiser på bortekamp i den oransje lagbussen, pleier turen å vere prega av god stemning, latter og mykje hygge. Dagens tur var intet unntak. Bussjåfør Bjørn Erik Haveland serverte den nyaste popmusikken på anlegget, og spelarane kunne kose seg med Kahootquiz som Torbjørn og Mats hadde førebudd i forkant. Det er kjekt å reise på tur med A-laget til Eikefjorden! Då ein ankom den flunkande nye kunstgrasbana i Fure, blei vi mottatt av mange smilande og blide folk, og då spesielt ungar, som helste på oss, ga oss high-fives og så vidare, noko spesielt Øyvind og Marcus synes var stor stas!

Mange fråfall

I dagane før denne kampen har skadar, sjukdom og barnedåp skapt hodebry for trenarteamet. Heile 14 mann mangla til denne kampen. Trass i dette var det ein heiltent gjeng på 13 spelarar som tok på seg den oransjedrakta i garderoben på Våge Skule.

Målrik første omgang

Eikefjord kom skeivt ut på Våge Stadion denne ettermiddagen. Kun 2 min var spelt då Marcus Tonheim måtte plukke den første ballen ut av nettet. Eikefjord slo tilbake umiddelbart, då Mats Hovland bankar ballen i lengste hjørnet. Fure skårte så to kjappe mål og leia 3-1 før det var spelt 20 minutt på Våge Stadion.

Våge Stadion er ei forholdsvis lita bane, med mål på 48×90 meter. Dette gjer at lange innkast frå Sondre Nybø blir STORE målsjansar. Og det var på akkurat dette Eikefjord skapte situasjonar og farlege målsjansar i første omgang. Etter ein halvtime spelt landar eit kast frå Nybø i beina på Øyvind Sørbø på bakerste stolpe. Han får slått ut til Torbjørn Endestad, som frå 10 meter får breisida ballen i vinkelen via tverrliggaren.

Fure går så oppi 4-2, før Trygve Samdal får redusert til 3-4 etter mykje klabb og babb inni feltet. 4-3 er også resultatet då ein meget god kampleiar Andreas Ytredal Akse bles av til pause.

Mjølkeråens første minutter

Etter 8 laaaange månadar med gips, krykker og opptrening var trenar Håvard Mjølkeråen endeleg tilbake på fotballbana, då han blei bytta inn i pausen i dagens kamp. Mjølkeråen sitt comeback var prega av fleire gode involveringar, og han kunne fort endt på scoringslista i den andre omgangen.

Men som i første omgang var det Fure det skulle dreie seg om i starten av andre omgang. Fure skårar først 5-3 på ei litt tvilsom straffe, før dei får auka leiinga til 6-3 i det 60.speleminutt.

Etter dette var det Eikefjorden som tok meir og meir over. Trygve Samdal har ved fleire høve vist at han har krutt i støvlane, og eit kvarter før slutt prikkar han eit frispark frå 25 i mål bak ein sjanselaus Fure-keeper. På dette tidspunktet pressa Eikefjord på for å få med seg poeng heim igjen, og skapar fleire sjansar som kunne gitt uttelling. Fure spelte meir aggressivt og kyniske i sluttminuttane, som måtte avslutte kampen med ti mann etter at ein Fure-spelar pådro seg to gule kort i løpet av eit par minutt. Sjølv om Eikefjord pressa Fure massivt på slutten, fekk ein ikkje fleire mål, og alle tre poenga blei igjen på Våge Stadion.

Eikefjord sitt lag i dag:

Marcus Tonheim – Torbjørn Endestad, Jakob Guddal, Trygve Samdal, Christian Bauge, Øyvind Sørbø(C), Buba Kamaso, Adrian Sander Ramsdal, Sondre Nybø, Marius Kjellevold, Mats Hovland

Innbyttarar: Abdirasak Abdullahi, Håvard Mjølkeråen

Kampfakta:

Fure – Eikefjord 6-4 (4-3)

Tilskodarar: 100

Kampleiar: Andreas Ytredal Akse (Hyllestad)

6-4 Trygve Samdal

Vi i Eikefjord Fotball vil takke dommar, Fure-spelarar og trenarar for kampen og ynskjer dei lykke til med sesongen vidare! Ein ekstra takk til Bjørn Erik, som var så snill å køyre oss til bortekamp! Vi gledar oss til neste tur.